15. februar – MEDNARODNI DAN BOJA PROTI OTROŠKEMU RAKU

JUNAKI TRETJEGA NADSTROPJA

 

Junaki 3. nadstropja so še posebej junaški otroci. To so otroci, ki se zdravijo ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. To so otroci z rakom in 15. februar je še posebej namenjen njim. Na ta dan obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku.

 

V duhu ozaveščanja učencev, da je rak pri otrocih, na žalost, še kako prisoten, smo v preteklem tednu v razredih prve triade  namenili del pouka o junakih, ki se pogumno borijo z zahrbtno boleznijo in o zvezdicah, ki so bitko na žalost izgubili. Po pogovoru, ogledu filma ter razgovoru, so učenci vtise in misli, ki so se jim porajale med ogledom videa, prelili na list papirja, na katerega so narisali risbico za junake 3. nadstropja.  Junakom in junakinjam v čast smo okrasili pano v osrednjem delu šole. Nanj smo pripeli zlato pentljo in okoli le-te, pritrdili risbice za vse pogumne otroke. Ostale risbice in lepe misli so bile poslane junakom 3. nadstropja, na hemato-onkološki oddelek Pediatrične klinike v Ljubljani, v upanju, da jim bodo polepšale težke dni.

Pripnimo si zlato pentljo za otroke in mladostnike, ki se pogumno spopadajo z rakom in vse, ki so premagali otroškega raka. Za družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka in za zdravstveno osebje in prostovoljce, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku.

Učiteljici Tina in Lilijana