20za20

V četrtek, 28. 2. 2019, smo v avli OŠ Radlje gostili znanega in priznanega glasbenika, bobnarja MARKA SORŠAKA SOKIJA, ki je član znane skupine ELVIS JACKSON. Skupina igra po odrih širom Slovenije in Evrope. Marko Soršak ima svojo šolo bobnanja, znan pa je tudi zaradi projekta »20za20«.

Marko Soršak je v okviru projekta »20za20« že več kot stotim šolam podaril inštrumente, ki jih potrebujejo za svoje glasbeno ustvarjanje. Naša šola je stoosma obdarjena šola. Dobili smo nove bobne in novo bas kitaro. Oboje bomo z veseljem uporabljali.

Iz srca se zahvaljujemo Marko Soršaku Sokiju, kateremu želimo veliko uspeha v karieri in veliko veselja s projektom obdarovanja. Iz srca se zahvaljujemo tudi gospodu Petru Starcu, ki je bil koordinator cele akcije. Prav tako se zahvaljujemo našim sponzorskim podjetjem: Sodalis d.o.o., Akošir d.o.o. in CNC P&K – Pušnik d.o.o.

Ob tej priložnosti je učencem, učiteljem in povabljenim gostom zaigral in zapel šolski ansambel: Špela, Maroš, Enja, Alina, Zoja, Taja, Hana, Saša in Klemen pod vodstvom Simone Svanjak.

Vsi učenci naše šole so bili zelo navdušeni, še posebej pa drugošolka Nana in devetošolec Vid, ki sta bobnala skupaj z Markom Soršakom ter Klemen, ki je šolski ansambel prvič spremljal z novimi bobni.

Zapisala: Simona Svanjak