Angleški kulturni dan

Že nekaj časa smo prav nestrpno čakali petek popoldne, ko smo se dobre volje ter polni pričakovanj odpravili v slabo uro oddaljeni Maribor. Petek, 10. januar, je za osmošolce OŠ Remšnik in OŠ Radlje ob Dravi pomenil »deljeni« pouk: najprej redni pouk in dopoldanske priprave na predstavo v šoli, potem pa še popoldanska oziroma večerna kulturna prireditev v štajerski prestolnici.

Učiteljice angleščine smo za osmošolce namreč organizirale angleški kulturni dan. Glavni cilj je bil ogled muzikala Figarova svatba na Drugi gimnaziji Maribor. Dopoldne smo v šoli izvedli pripravo, kjer smo spoznavali zgodbo, zgodovinsko ozadje, scenografijo in kustomografijo muzikala. V znamenju angleščine je čas hitro minil. Nekaj ur pozneje smo se ponovno vrnili v šolo, sedli na avtobus in se odpeljali do Druge gimnazije. V šolskem gledališču »English Student Theatre«, ki vedno znova, že desetletja, preseneča in navdihuje s svojimi predstavami, smo si ogledali muzikal Figarova svatba, ki je predelava nekoč najbolj revolucionarne komedije v svetovni literaturi »Ta veseli dan ali Figarova svatba«, katere izvirnik sega v leto 1784. Predstava je bila odlična, mladostna, razigrana, atraktivna in zelo zanimiva, saj so učenci kljub več kot dve uri dolgem šovu budno spremljali dogajanje in zgodbo. Navdušili so nas tudi igralci, dijaki Druge gimnazije; očarala nas je njihova sproščenost, dodelana igra in profesionalnost. They were simply the best! (Bili so preprosto najboljši!)

V angleškem večeru smo izredno uživali in na prijeten ter nekoliko drugačen način zaokrožili prvi popočitniški teden. Polni vtisov in iskrenega navdušenja smo se v večernih urah vrnili na Koroško vikendu naproti.

Slika 1: Osmošolci pred remšniško šolo z učiteljico angleščine po dopoldanskih pripravah na kulturni dan.

Slika 2: Osmošolci OŠ Remšnik na avtobusu na poti v Maribor. 

Zapisala: Anja Simreich