Beremo skupaj

Nacionalni mesec skupnega branja se prične s svetovnim dnevom pismenosti, in sicer 8. septembra in traja do 9. oktobra. V tem času se zvrsti ogromno dogodkov povezanih z branjem, z namenom približati pomen branja čim širši skupini.  

Na naši šoli bomo nacionalni mesec skupnega branja pričeli s KNJIGOBEŽNICO 

Kaj pomeni izraz »knjigobežnica«? Knjigobežnica je izvirno slovensko poimenovanje, ki se je najprej uporabljalo za knjigo, ki jo je nekdo v igri skril/nastavil soigralcem, kasneje pa se je posplošilo tudi na hišice, v katerih domujejo knjige, ki jih tam vzameš ali odložiš. 

In takšno knjigobežnico boste lahko srečali tudi v avli naše šole. Vabimo vse, ki imate doma kakšno knjigo, ki vas je že začarala in bi jo priporočili še komu v branje. Na tem prostoru lahko odložite vaše knjige, si izberete kakšno novo in jo vrnete ali obdržite, ko jo preberete. 

Knjige si bomo začeli izmenjevati v četrtek, 8. septembra in vas vabimo, da prinesete v šolo kakšno knjigo, za katero si želite, da bi jo prebral še kdo. Knjige lahko vzamete, obdržite ali zamenjate. Ta stojnica bo v avli skozi celotno šolsko leto in tako bomo lahko spoznavali različne domišljijske svetove in junake in se skupaj z njimi odpravili na različne kraje. 

Lep začetek šolskega leta in obilo užitkov ob prebiranju knjig! 

 

(promotorji branja)