• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Božično-novoletna prireditev

Čeprav nas snežna pravljica še ni obdarila, je v zraku začutiti nekaj čarobnega, nekaj, kar ob tem iztekajočem se letu pričara  vonj po praznikih, po druženju, družini, po stiskih rok …

Tako je ta čarobnost  spremenila tudi šolo Radlje ob Dravi za nekaj časa  v Božičkovo vas in v torek, 10. 12. 2019,  priredila božično-novoletno prireditev za šolo in  kraj. Sedem očarljivih in zelo marljivih škratkov je namreč dobilo Božičkovo pismo, da letos božiča ne bo, ker še ni pravega vzdušja. A škratki se niso kar tako predali in priklicali so na pomoč vse svoje prijatelje. Tudi sami so postorili vse, da bi »božičkomer« poskočil in pričaral najvišjo stopnjo božičnega vzdušja. Prebrali  so vsa pisma in želje otrok, okrasili  mesto, preizkusili so vse igrače, obiskali vse v vasi in spekli najbolj slastne in mamljive piškote.

In ker so škratki res pravi škratki in nikogar niso pustili na cedilu, so jim priskočili na pomoč kar trije pevski zbori in šolski ansambli pod vodstvom gospe Simone Svanjak, plesne skupine pod vodstvom gospe Lucije Bivšek in gospe Tatjane Sušek, pa še  očarljiva pevka in solist. Vzdušje je bilo res kmalu čarobno in tudi Božiček ni več zdržal in ves zadovoljen naznanil, da tudi letos božič bo, saj so ga otroci z marljivim delom in pravim prijateljstvom prepričali, da si ga zaslužijo.

Le želimo si lahko čim več takšnih božičnih pravljic, da nam olepšajo predpraznične dni in dajo temu prazniku pravi pomen.

Hvala vsem učencem in mentorjem, ki ste s svojim trudom in delom oživili  našo pravljico.

Mentorica recitacijskega krožka:

Hilda Ferk

 

 

 

Skip to content