• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Božično-novoletna prireditev

V torek, 12. decembra, se je Športna hiša za nekaj časa spremenila v pravljično deželo, kjer so  nastopajoči prikazali čudovite glasbene, plesne, pevske in igralske točke.

Skozi igro smo spoznali deklico Tinko. Čeprav jo je pod dreveščkom pričakalo kup daril, je to v resnici ni osrečilo, saj je bila njena edina želja, da bi najlepše jutro v letu preživela skupaj s staršema. Njeno osamljenost in žalost je skušala pregnati Vila, ki ji je podarila družabno igro, za katero je potrebovala štiri igralce. Tinka je tako k sebi povabila sošolce, s katerimi je preko igre stkala pristne prijateljske vezi.

Igro Božična pravljica sta povezovala Vila in Škratek, ki sta učence vodila po snežinkah, pod katerimi so se skrivale različne naloge, ki so jih morali opraviti, če so želeli naprej do cilja, do darila. Preko teh nalog so učenci pokazali, da so izjemni pevci, plesalci različnih zvrsti, glasbeniki, poznavalci Orffovih glasbil in nadarjeni mladi igralci.

Najlepše sporočilo prireditve je bilo, da je sreča v preprostih stvareh: v prijateljstvu, družini, glasbi, petju, plesu … Z učenci smo namreč želeli poudariti pravi pomen in čar prihajajočih praznikov, in sicer da si moramo vzeti čas za ljudi, ki jih imamo radi in se potruditi, da jih razveselimo. Pa tu niso mišljene kakršnekoli materialne dobrine, pač pa majhne pozornosti, iskreni nasmehi in prijazne besede.

ŠKUD OŠ Radlje ob Dravi

Mentorici prireditve: Simona Svanjak, Adela Klemenc