• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Bralna čajanka za 1. razred

 Ponedeljek, 5. februar 2024

Bralna čajanka : Povezovanje družin skozi branje in ustvarjanje

Včerajšnje popoldne na naši šoli je bilo prepleteno z navdihujočo energijo branja, poučnih razprav in ustvarjalnosti. Skupaj s knjižničarkama, gospo Vesno Dobnik in gospo Tanjo Repnik, smo organizirali bralno čajanko, ki je združila otroke in starše 1. a in 1. b razreda.

Straši so se odpravili na predavanje h gospe Andreji Urh Bijol, ki je delila svoje dragocene uvide o pomembnosti branja za naše otroke. Gospa Urh Bijol je poudarila, kako lahko že majhne spremembe v vsakodnevnem življenju spodbudijo ljubezen do branja in razvijejo otrokovo domišljijo ter kritično mišljenje. Medtem pa so se učenci zavzeto potopili v čarobni svet knjige “Nevidni fant“, ki so jo prebrali skupaj s knjižničarkama in tako raziskovali skrivnosti knjižnih strani.

Po predavanju so se starši pridružili svojim otrokom, kjer so skupaj izdelovali čudovite pustne maske. S smehom, pogovori in izmenjavo idej smo ustvarili pravo barvno paleto pustne ustvarjalnosti.

Bralna čajanka je tako združila družine, spodbudila bralno in ustvarjalno vzdušje ter nas navdušila za prihajajoče dogodke, ki bodo še naprej obogatili našo šolsko skupnost.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj:

 

 

 

Skip to content