• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Bralna čajanka za 3. razred

V mesecu aprilu smo priravili še zadnjo čajako in tako sklenili literarno druženje za 1. triado s Splošno knjižnico Radlje ob Dravi.

Dogajanje sta vodili knjižničarki, gospa Vesna Dobnik in gospa Tanja Repnik. Na vabilo se je odzvalo kar nekaj učencev skupaj s starši, ki so poslušali pripoved o tem, kako zelo slabo se počutimo, če smo nevidni za ostale ljudi. Svet okoli nas se odvija naprej, mi pa imamo občutek, da nikogar ne zanimamo, da nas nihče ne opazi in niti sami ne verjamemo, da sploh obstajamo.

Ljudje smo družabna bitja in naše počutje se izboljša, kadar se nam prijatelj nasmeji, nas objame ali povabi k igri. V tistem trenutku naše življenje dobi smisel in v nas posije svetloba, ki nam obarva dan.

Po prebrani zgodbi so učenci skupaj s starši izdelali družabno igro, ki sta jo pripravili gospa Vesna in gospa Tanja in se v igranju že tudi preizkusili.

Celotno druženje je pripomoglo k boljšemu razrednemu in družinskemu počutju. Postali smo vidni za druge ljudi in tako smo bili boljše volje.

Skip to content