Bralni večer popestril pisatelj g. Aleš Tacer

Teden otroka smo na POŠ Remšnik zaključili z bralnim večerom, ki je bil organiziran v okviru šolskega projekta Aktivno preživljanje prostega časa. Rdeča nit večera so bili ježki. Na ta dan se je na naši šoli tudi uradno otvorila Knjigobežnica, ki bo vse do konca šolskega leta omogočala učencem, da od doma prinesejo katero svojo knjigo in si iz bralne skrinjice vzamejo drugo.

Pred težko pričakovanim prihodom pisatelja in domačina, g. Aleša Tacerja, smo se vsi naučili plesno koreografijo Ježek teka, teka, nato prebrali njegovo avtorsko pravljico z naslovom Lačna ježka.  Po branju smo si učenci iz različnih pripomočkov zgradili bivališča, v katerih smo se skrivali kot pravi ježki.

Sledil je obisk pisatelja. Intervju z njim sta vodili osmošolki Martina in Taja. Gospod Tacer se je predstavil, prebral nekaj svojih pesmi in nam zaupal nekaj prisrčnih skrivnosti iz svojega otroštva in nepozabnih spominov na svoje osnovnošolske dneve, ki jih je preživljal na OŠ Remšnik. Poskrbel je tudi za prijetno presenečenje, saj nam je ob koncu srečanja zaigral še na orglice, ob katerih smo vsi zbrani veselo zapeli. Za šolsko knjižnico je podaril nekaj knjig iz svoje knjižne zbirke, za kar se mu iskreno zahvaljujemo in zagotovo jih bomo z veseljem prebirali.

Ko so naši želodčki postali že rahlo prazni, smo se okrepčali s štručkami, čajem in sadjem. Po malici so sledile delavnice, ki so bile tematsko obarvane z ježki in jesenjo. Pestrost delavnic je bila več kot pisana.

Z velikim zanimanjem in zagonom smo prijeli za delo in ustvarili prekrasne jesenske izdelke, ki bodo vse do prihoda mrzle zime krasili našo šolo.

Za konec je sledil ples, nato pa smo prijetno utrujeni in polni lepih vtisov v večernih urah zapustili šolo. Upamo, da tak večer še kdaj ponovimo in povabimo še kakšnega gosta.

Učiteljice in učenci POŠ Remšnik