Delavnice v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem na POŠ Remšnik

Vsako leto z velikim veseljem pričakamo gospe iz Pokrajinskega muzeja Radlje ob Dravi, saj se vedno zelo potrudijo in za naše  učence pripravijo zanimive delavnice.

Letos je ta dan bil četrtek, 13. 10. 2022. Prvi dve šolski uri so se ustvarjanja lotili učenci 3., 4. in 5. razreda. Spoznali so pomen grbov, njihovo rabo v preteklosti in sedanjosti, uporabo barv pri izdelavi grba in nato izvedeli veliko zanimivega še o ščitih, na katerih so se grbi tudi nahajali. Najbolj zanimiv del predstavitve je bil ogled posnetka viteškega boja. Vsak učenec je dobil prazen ščit iz kartona, na katerega je sam narisal svoj grb ali pa si izrezal žival na papirju in nato pobarval in okrasil svoj ščit z grbom.

Po malici so se oblikovanja ščitov lotili še učenci 1. in 2. razreda, ki so prav tako z velikim zanimanjem prisluhnili razlagi o grbih. Čas, ki je še preostal, smo izkoristili za jesenska ustvarjanja in družabne igre.

Gospa Alenka Verdinek nas je  ob koncu delavnic povabila, naj kdaj obiščemo Pokrajinski muzej v Radljah, kjer si lahko ogledamo zanimive razstave.

Za petošolce pa je bil ta dan še zlasti poseben, ker so po končani delavnici uspešno opravili še praktični del kolesarskega izpita, za kar jim vsi iskreno čestitamo in želimo varno vožnjo!

Takih dni so učenci vedno veseli, ker nimajo občutka, da se skozi igro in ustvarjanje prav tako veliko naučijo in se tako združi prijetno s koristnim.

Učiteljice POŠ Remšnik