• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Eduroam povezava

Eduroam brezžično omrežje

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Študenti, učenci, pedagogi, raziskovalci in drugi lahko uporabljajo vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. Za uporabo je potrebno le odpreti prenosnik in to ne glede na to kje: na domači ustanovi ali na primer na Univerzi v Edinburgu. Uporabniški račun za dostop do varnega omrežja Eduroam upravičencu dodeli njegova matična organizacija. Za povezavo potrebujete mobilno napravo in ustrezno programsko opremo, ki morata biti za vzpostavitev povezave ustrezno nastavljeni. Reševanje zapletov pri povezljivosti in ostalo tehnično pomoč uporabnikom nudijo njihove matične organizacije.

Kako do uporabniškega imena?

Do uporabniškega računa za omrežje Eduroam so upravičeni vsi učenci Osnovne šole Radlje ob Dravi. Uporabniške podatke ste dobili na začetku šolskega leta. V primeru težav z dostopom se lahko obrnete na računalnikarja na OŠ Radlje ob Dravi – pomoč uporabnikom (02/8879590).

SPLOŠNA NAVODILA ZA POVEZAVO

Namesti certifikat ftp://ftp.arnes.si/software/eduroam/certs/arnes_eduroam_ca_2012.cer (za ime certifikata napiši eduroma in nujno izberi uporabo poverilnic za Wi-Fi – glej sliko spodaj)

Omrežje: eduroam

Način EAP: TTLS

Faza 2: PAP

Domena:

Certifikat si namestil v prejšnjem koraku

Identiteta: ime.priimek@petko.osradlje.si

Anonimna identiteta: anonymous@petko.osradlje.si

Geslo: vaše geslo

Navodila za povezavo

Skip to content