Dragi učenci!

Dragi učenci!

Za nami so štirje tedni poučevanja na daljavo. Pogrešamo šolsko dogajanje in vsakodnevno druženje. V anketi, ki smo jo izvedli, ste to tudi izpostavili in verjetno vsi razmišljamo o tem, da se čim prej vrnemo v šolske klopi.

Žal so stvari, na katere nimamo direktnega vpliva, je pa zelo pomembno, da ta čas dobro izkoristimo in tudi šolsko delo opravljamo z vso resnostjo. Razumljivo je, da sčasoma postajate manj motivirani in se vam tudi lahko nabira vedno več snovi, ki je ne razumete. Prav pa je, da tisto, kar zmorete in znate, opravite z vso resnostjo. Seveda si lahko na daljavo med sošolci pomagate in se vzpodbujate, tako bomo kasneje imeli čim manj za nadoknaditi.

Po štirih tednih ste verjetno že tudi vzpostavili dobro komunikacijo z učitelji, če se vam pa porajajo še kakršnakoli druga vprašanja, se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo. Maili in telefonske so objavljeni na šolski spletni strani.

Upam, da šolskega dela ni preveč, oziroma me bolj zanima, če ste si uspeli narediti dober urnik. Tako vam bo ostal čas tudi za druge stvari, s katerimi boste sebi in drugim polepšali ta čas.

Dragi devetošolci! Za vas, ki boste našo šolo obiskovali le še dobra dva meseca, pa je ta čas še nekoliko bolj negotov. V običajnih razmerah bi v tem času obiskovali plesne vaje, se pripravljali na nacionalno preverjanje znanja, ustvarjali program za valeto … Skratka počeli stvari, ki dajo zaključku osnovne šole še en dodaten pečat. Vem, da se sprašujete, kako bo z vsem tem, pa vam žal ne morem odgovoriti. Tisto, kar vam lahko zagotovim je, ko nam bo dovoljeno, se bomo potrudili, da vse naredimo tako, da se čim bolj približamo ustaljenim praksam in vašim željam.

Dragi učenci, morda je sedaj priložnost, da najdemo čas tudi za stvari, ki nas razveseljujejo. Vzemite si čas zase in za svojo družino, počnite skupaj kaj prijetnega, igrajte se, raziskujte naravo …  In ne pozabite, da je potrebno upoštevati navodila, da bomo s svojim odgovornim obnašanjem veliko prispevali k borbi z virusom. Izziv, da bodite junaki bitke z virusom, še vedno velja!

Pred nami je podaljšan praznični vikend. Želim vam, da ga čim lepše preživite, ostanite pozitivni in ostanimo zdravi!

 

Lep pozdrav!

Ravnatelj:

mag. Damjan Osrajnik