• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

First Championship 2017

First Championship

pexels-photo-27869

Kot perspektivna mlada ekipa smo dobili povabilo na svetovno prvenstvo v robotiki, ki bo potekalo od 23. do 29. 4. 2017 v mestu St. Louis v Združenih državah Amerike. V programu FIRST ® LEGO League v regiji Adria je v sezoni 2016/17 sodelovalo 85 ekip/šol, organizacij iz Slovenije, Srbije in Hrvaške, v svetu pa 30.000 ekip iz 86 držav. Uspeli smo se uvrstiti v veliki finale med 26 najboljših ekip v regiji. Na finalu smo bili najmlajša ekipa. V Ameriki se bomo srečali s 108 FLL ekipami s celega sveta. Na prvenstvu bodo sodelovale tudi  FIRST® LEGO® Junior, FIRST ®Tech Challenge in FIRST® Robotics Challenge ekipe, skupno okoli 1200 ekip.

Na naši stojnici se nadejamo obiska skavtov nekaterih uglednih podjetij, kot so Google, Microsoft, Nasa, Facebook in nekaterih uglednih ameriških fakultet. Ker gre za tako velik dogodek, nameravamo veliko truda in lastnih sredstev nameniti tudi promociji Slovenije®.

LEGO® Fundacija je letos za donacijo v višini 11.000 $ med vsemi partnerji na svetu izbrala dva in eden izmed njih je Zavod Super Glavce, ki se je odločil, da bo donacijo za udeležbo na World Festivalu v St. Louisu, ZDA, prejela mlada perspektivna ekipa GoLegoGo. Z donacijo LEGO fundacije smo pokrili stroške letalskih kart, prenočišč in kotizacij. Da zaključimo finančno konstrukcijo, nam manjka še par tisočakov.

Več Podrobnosti najdete na spodnji povezavi

Če podatki na povezavi https://www.firstchampionship.org/ držijo, se bo na svetovnem prvenstvu srečalo 1.394 ekip iz več kot 39 držav. Skupno kar 30.000 mladih, od najmlajših, do študentov. Vključno z nami bo sodelovalo 108 FIRST® LEGO® League ekip. Poleg njih pa še ekipe FIRST® LEGO® Junior, FIRST ®Tech Challenge in FIRST® Robotics Challenge.

St._Louis_skyline_September_2008St. Louis

Prvenstvo bo potekalo v mestu St. Louis, ki je s 318.869 prebivalci 58. največje mesto v Združenih državah Amerike. Mesto je najbolj prepoznavno po slavoloku Gateway Arch, ki je največji slavolok na svetu in najvišji spomenik na severni hemisferi. Mesto premore tudi Base Ball igrišče in lastno ekipo St. Louis Cardinals.

Viri:

https://www.firstchampionship.org/

https://en.wikipedia.org/wiki/St._Louis

http://stlouis.cardinals.mlb.com/

 

Skip to content