• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

FLL 2017 ŽIVA VODA

FIRST-FLL-HYDRO-DYNAMICS17-Color

Pripravljeni, pozor, kaplja!

 

Redno pijte vodo tudi v sezoni, ki prihaja. O vodi se naučite čim več – kako jo iščemo, transportiramo, uporabljamo ali kako se je znebimo.

 

 

 

 

 

 

 

Osnovni napotki:

V izzivu FIRST® LEGO® League 2017, se boste mladi od 9-16 leta iz vsaj 86 držav potopili v zanimivi svet vode. Kaj vse lahko postane mogoče, ko razumemo kaj se dogaja z vodo?

Kaj boste delali?

Med sezono ŽIVA VODA℠ boste ekipe pri projektu izbrale in reševale probleme in težave, s katerimi se svet in družba sooča vsak dan.

S pomočjo LEGO® MINDSTORMS® tehnologije boste sestavljali, testirali in programirali avtonomne robote, ki bodo reševali misije/naloge na vedno atraktivni tekmi robotov.

Glavno vodili skozi celotno izkušnjo pa bo delo v skladu z vrednotami FLL, zaščitnega znaka programa FIRST® LEGO® League, ki poudarjajo odkrivanje novega, skupinskega dela in Gracious Professionalism® (poslovenjeno Prijazna strokovnost).

Povezovali se boste z ljudmi iz okolice, spoznavali različne poklice, pomen skupinskega dela, učili se boste sodelovanja, delili boste svoje rešitve, znanje, izkušnje.

Zaradi velikega zanimanja sprva otrok ne bomo razporejali v ekipe, pač pa v skupine glede na proste termine vaših otrok. Do sredine oktobra bomo spoznavali letošnji FLL izziv, probleme povezane z vodo, delovanje robota in FLL vrednote. V drugi polovici oktobra bomo izvedli manjši preizkus znanja in veščin ter se na podlagi rezultatov in naših opažanj odločili katerih 7 otrok bo lahko sodelovalo v nadaljevanju sezone.

Urnik:

Robotski del (sestavljanje in programiranje robota) Projekt in vrednote
Torek 7.30 – 8.10 Sreda 14.00 – 14.45
Torek 13.55 – 14.40 Četrtek 14.00 – 14.45
Četrtek 7.30 – 8.10

Mentorji:

  • Boštjan Ledinek
  • Simona Ternik
  • Vera Ledinek
  • Tatjan Ditinger
  • Tina Cigler (FLL jr.)
Skip to content