• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

NIP Nemščina

Nemščina je po številu govorcev najbolj razširjen materni jezik v Evropi. Kot prvi tuji jezik ga govori približno 100 milijonov državljanov EU in sicer v Nemčiji, Avstriji, Švici, Liechtensteinu ter v nekaterih delih Italije, Francije in Belgije. 

Znanje tujega jezika je pomembno zaradi neposredne komunikacije v vsakdanjih situacijah, predstavlja pa tudi dobro osnovo za nadaljevanje šolanja na srednji šoli in kasnejši poklicni poti.  

Pri neobveznem izbirnem predmetu bodo učenci spoznali osnove nemškega jezika in pri tem razvijali vse štiri jezikovne spretnosti: bralno, slušno, govorno in pisno.  Usposobili se bodo za osnovno komuniciranje v nemščini: naučili se bodo pozdraviti, opisati sebe, svojo družino in hišne ljubljenčke, govorili bomo o hrani in pijači, o šoli in šolskih potrebščinah, o oblačilih, vremenu in letnih časih, opisali svoj dom, delovni dan in prosti čas ter spoznavali nemško govoreče dežele. Pouk poteka 2x tedensko na preprost in igriv način (pojemo nemške pesmi, izdelujemo didaktične igre, gledamo risanke in kratke filmčke, predvsem pa se pogovarjamo in igramo različne vloge …). 

Kaj še počnemo? Sodelujemo z učenci iz šole v Eibiswaldu, 1x letno gremo na ekskurzijo v Avstrijo: kakšno leto si ogledamo predbožični Graz ali Minimundus v Celovcu, spet drugič zaidemo v živalski park Herberstein. V okviru pouka poteka tudi nemška bralna značka.  

Tschüss 

Dobro počutje, dobri odnosi in kvalitetno znanje

Datoteke za prenos

Ni datotek za prenos.

Skip to content