Knjižničar za en dan

Letošnjo bralno značko smo mentorice popestrile z raznimi dejavnostmi. Ena od teh je »postani knjižničar/ka za en dan«. V okviru te so se najbolj pridni bralci, tj. bralci z največ prebranimi deli napotili v Knjižnico Radlje ob Dravi, kjer so jih toplo sprejele knjižničarke in jim razkazale »življenje med knjigami«.

V tednu pred jesenskimi počitnicami so prvi trije naj-bralci iz 9. razredov po bliže spoznali delo Knjižnice Radlje ob Dravi in se preizkusili kot knjižničarji. Seznanili so se z nabavo knjig, kako se oblikuje zbirka, tiskali so članske izkaznice in izposojali ter iskali gradiva na polici. Maroš, Enja in Luka so bili nad izkušnjo zelo navdušeni.

Knjižničarke so sporočile, da jim je bilo sodelovanje in izkušnja zelo všeč.

Kmalu pa so se tudi sedmošolke preizkusile v tej vlogi.

Svoje vtise so strnile v kratek zapis.

V četrtek, 14. 2. 2019, smo odšle v Knjižnico Radlje ob Dravi. Tam nas je sprejela knjižničarka Helena. Peljala nas je v zgornje nadstropje, kjer nam je razkazala, kako opremijo knjige za izdajo v knjižnici.

Pri gospe Vesni smo izdelovale članske izkaznice in kazala. To je bilo zelo zabavno in poučno. Najbolj zanimiva pa nam je bila sama izposoja, vračanje in iskanje knjig.

V vlogi »knjižničark za en dan« smo res uživale.

Tia, Hana Eva in Schantelle

Mentorice bralne značke