• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Kulturni dan namenjen 30. letnici samostojne Slovenije in pozdrav zasluženim počitnicam

Bodi zdrava domovina,
mili moj slovenski kraj!
Ti prekrasna, ti edina,
meni zemeljski si raj! (R. Razlag)

Tudi na podružnični šoli Remšnik so učenci v sredo, 23. 6. 2021, večkrat prebirali zapisane verze, ko je  potekal kulturni dan, posvečen praznovanju 30. letnice samostojne države Slovenije. V čast naši državi so potekale številne delavnice, obarvane s prepevanjem slovenskih pesmi, izdelovanjem in barvanjem državnih simbolov in ogledu filmov, ki prikazujejo pot do osamosvojitve Slovenije. Učenci so bili na kulturnem dnevu zelo ustvarjalni in ga preživeli v duhu zavedanja, kako ponosni smo lahko na to, da živimo v samostojni in neodvisni državi.

Poučen, zanimiv in nepozaben dan smo strnili v tekmovanju deklamiranja in prepevanja slovenske himne, kjer so bili na koncu vsi zmagovalci, saj so se vsi odlično odrezali, kar dokazuje, da se naši učenci zavedajo pomembnosti tega državnega simbola in praznika Slovenije in da bodo nekoč odrasli v zavedne in odgovorne državljane.

Ker pa je naslednji dan potekala še obeležitev pred dnevom državnosti tudi v samem središču Remšnika, so se je udeležili tudi nekateri učenci z mentoricama Melito Stražišnik in Valerijo Tertinek in jo popestrili s krajšim kulturnim programom.

Tudi zadnji šolski dan je bil kulturno obarvan in v znamenju pričakovanja praznika samostojne Sloveniji. Po podelitvi spričeval in zasluženih pohval so si učenci ogledali spletno prireditev ob 30. letnici samostojne Slovenije, nato pa je v pozdrav težko pričakovanim počitnicam pred šolo potekal še krajši kulturni program, kjer so se učenci predstavili s svojimi talenti. Zadnji šolski dan je bil tako zaokrožen  s petjem, plesom in dramskimi igricami. Po čudovitih in izvirnih nastopih smo si samo še pomahali v pozdrav in vsi stekli težko pričakovanim počitnicam naproti.

Dragi učenci!

Lepe, prijetne, sproščujoče, slane in s soncem obsijane počitnice vam želimo!

Učiteljice OŠ Remšnik

 

 

Skip to content