• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Lovski tabor na Remšniku 2024

Vsako leto težko pričakovani lovski tabor je že za nami. Tabor smo pričeli v petek, 21. 6. 2024, po zaključni prireditvi, končali pa smo ga v soboto, pozno popoldne.

Po športnem večeru in večerji, so učenci pozno zvečer eden za drugim zaspali. Ob 6.15 nas je zbudila budnica dveh lovcev rogistov. Nekaj učencev je že bilo budnih, zato so se jim pridružili pred lovsko kočo. Vse ostale je zbudil rog. Sledil je zajtrk in nato težko pričakovane dejavnosti, ki so jih pripravili lovci. Imeli smo predavanje o lovcih, ogledali smo si fotografije živali v naravi, predstavili so nam lovske puške in delo s psi. Sledila je malica in po njej streljanje s puško, sprehodom po gozdu in nato še predstavitev nekaterih živali. Gospod Simon Pernat je pripeljal sovo, sokola, podgane, zajčke, morskega prašička in prepelice. Vse živali (razen sokola) so lahko božali.

Lovki in lovec so za nas pripravili kosilo, za nas so spekli slastne hamburgerje. Po kosilu je sledila prosta igra, pospravljanje in odhod domov.

Najlepše se zahvaljujemo Lovski družini Remšnik, Občini Radlje ob Dravi, Lovski zvezi Maribor in Lovski zvezi Slovenije. Najlepša hvala gospodu Ivanu Golobu, starešini remšniških lovcev za vso organizacijo in dogovore, da se je tabor izpeljal tako vrhunsko.

Kolektiv POŠ Remšnik

 

Skip to content