Lovski tabor

Narava je mogočna učiteljica in otroci
se na šolskem dvorišču
lahko naučijo zelo veliko stvari,
kakršnih se med sedenjem v učilnici ne morejo.
(Myrna Johnson)

Tako smo petek in soboto (17. 6-18. 6. 2022) preživeli v najlepši učilnici v naravi, v gozdu in ob njem. Odpravili smo se na lovsko kočo LD “Orlica”-Vuhred na Sv. Anton na Pohorju, kjer smo imeli lovski tabor.

Najprej smo lovcem za zahvalo ob sprejemu zapeli Kekčevo pesem. Nastanili smo se v sobe in si pripravili ležišča. Učiteljica Monika nas je razdelila v skupine in izbrali smo si zanimiva imena ter se z lovci odpravili na lovsko opazovanje. Najbolj tihi in vztrajni smo lahko videli različne živali: šojo, srnjaka, srno, kanjo in lisico. Ko se je zmračilo, smo se vrnili v kočo na večerjo. Sledil je zabavni del, Anika je izvirno in odlično vodila program Pokaži, kaj znaš. Predstavili smo se z različnimi in zanimivimi plesnimi, pevskimi, instrumentalnimi in humornimi točkami. Nič tuširanja, samo umit zobe in spat! Četrtošolka Lina nam je prebrala pravljico, učiteljica Sanja pa nas je uspavala z zvoki gongov in dežno palico. Spanje je bilo sladko, a kratko, saj smo zgodaj želeli novim dogodivščinam naproti. Najzgodnejši smo šli na kratek sprehod in se posladkali z gozdnimi jagodami.

Po zajtrku smo se razdelili v štiri skupine. Lovci so pripravili zanimive delavnice: streljali smo z zračno puško, spoznali lovsko opremo, lovske šege in navade ter ptice pevke in njihovo oglašanje, se naučili veliko novega o gozdu.

Šli smo po sledi zelene vejice in v gozdu našli skriti zaklad, ki smo si ga pravično razdelili. Ker nam kondicije ne manjka, smo se opravili na pohod do drugošolke Mojce, kjer smo se ohladili in okrepčali. Pri prvošolki Lini nas je na poti nazaj pričakalo hladno presenečenje – sladoled.

Doživeli smo veliko novih dogodivščin, se veliko novega naučili, vmes pa se igrali v gozdu. Bilo nam je zelo lepo in radi bi ostali še dlje. Strnili smo nekaj vtisov: “Zelo mi je bilo všeč, ko smo šli na jago, ker smo videli zelo čudovite ptice.” (Saša)

“Všeč mi je bilo, ko smo streljali z zračno puško.” (Anastasia, Grega, Vinko)

“Najbolj všeč mi je bilo iskanje skritega zaklada.” (Kaja, Sara)

 “Všeč mi je bilo, ko smo imeli postaje z lovci in se igrali.” (Lili)

 “Najbolj všeč mi je bil Pokaži, kaj znaš.” (Lina, Mirza)

“Všeč so mi bile postaje z lovci, še posebej o pticah.”  (Zarja)

“Všeč mi je bil Pokaži, kaj znaš, še posebej smešnice.” (Melani)

“Najbolj všeč mi je bila igra v gozdu.” (Zala)

“Všeč mi je bilo, ko smo šli zvečer na lov.” (Nika H.)

“Najbolj všeč mi je bilo, ko smo bili z lovci na postajah in streljali z zračno puško.” (Lovro)

Najlepše se zahvaljujemo lovcem LD “Orlica”-Vuhred, ki so nas toplo sprejeli in pripravili zanimive delavnice ter vsem udeležencem podarili kape. Srčno upamo, da se prihodnje leto spet vidimo!