• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

MAJSKI KONCERT OSNOVNE ŠOLE IN GLASBENE ŠOLE RADLJE OB DRAVI

V sredo, 17. 5. 2023,  sta moči združili Osnovna in Glasbena šola Radlje ob Dravi. V deževnem popoldnevu sta poslušalcem pričarali nepozabno glasbeno doživetje. Na koncertu so se predstavili Otroški zbor Osnovne šole Radlje, trio diatoničnih harmonik in kontrabasa, kvartet klarinetov, komorna skupina kitar in komorna skupina saksofonov Glasbene šole Radlje.

Poslušalci so skupaj z mladimi pevci prebrali zgodbo o gusarjih, ki so se čez reko brez mostička odpeljali v narobe svet. Predstavili so se s skladbami:  “Drežniška”, “Tja čez reko ni mostička”, katere avtorica je naša domačinka – skladateljica Tadeja Vulc, “Gusarji” in “Dežela branja”.

Z mladimi inštrumentalisti pa so bili »ta hitri«. Z njimi in deževnim plesom so ostali v hotelu v Kaliforniji. Z glasbo so se odpeljali v Zagreb k Smogovcem. Preprosto in nič drugače. (Ta hitra, Hotel California, Stand By Me, The Magnificent Seven Theme, Simple or What, Rain Dance.)

Zahvala gre vsem mentorjem, ki so pripravili mlade izvajalce, pa tudi vsem tistim, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi koncerta. Zahvala gre tudi staršem, ki  podpirate svoje otroke pri ustvarjanju.  Vaša prisotnost in podpora jim pomenita veliko, saj jim dajeta pogum in samozavest, da stopijo na oder in delijo svoje glasbeno znanje z vami.

Zapisala: Simona Svanjak

Skip to content