Na Remšniku potekala prireditev v čast slovenskemu kulturnemu prazniku

V petek, 10. februarja 2023, je v dvorani KS Remšnik v čast kulturnemu prazniku ob Prešernovem dnevu potekala že tradicionalna prireditev, ki so jo za krajane v sodelovanju s KŠTD Remšnik pripravili učenci OŠ in otroci Vrtca Remšnik. Tudi tokrat so obiskovalci z navdušenjem prisluhnili zanimivemu kulturnemu programu, saj so ga bogatili hudomušni nastopi otroškega in mladinskega pevskega zbora, recitacije, izvirni krajši dramski prizori iz Prešernovega življenja in nežen zvok flavte. Svoj kamenček v mozaik celotne prireditve sta s svojim ubranim petjem dodala tudi gosta – Rudi Breznik in Vokalna skupina Remšnik.

Ob koncu prireditve je sledila podelitev Prešernovega peresa za najlepši prepis pesmi Slovenija, od kod lepote tvoje. Tokrat je Prešernovo pero za najlepši lepopis zasluženo usvojil petošolec Rok Stražišnik. Po podelitvi je kulturno vzdušje v krajevni dvorani zaokrožila poskočna glasbena točka šolskega harmonikarskega orkestra pod mentorstvom Rudija Breznika.

Vsem sodelujočim, ki ste pripomogli k temu, da smo krajanom Remšnika pričarali še en lep, kulturno obarvan večer, se iskreno zahvaljujemo.

ŠKUD OŠ Remšnik in KŠTD Remšnik

Zapisala: Valerija Tertinek