Natečaj za »Prešernovo pero« in priprava razstave v čast kulturnemu prazniku na OŠ Remšnik

Od 17. 1. do 21. 1. 2022 je potekal teden, ko je veliko slovenskih šol, tudi naša, vključenih v akcijo RADI PIŠEMO Z ROKO s poudarkom na pravopisu in lepopisu.

Tokrat so morali učenci vseh triad prepisati kratek odlomek o Plečniku (da obeležimo Plečnikovo leto 2022).

Čeprav so se pri prepisu vsi na vso moč trudili, saj so nekateri odlomek prepisali tudi dvakrat ali več, se je večini v prepis prikradla kakšna pravopisna napaka ali pa sta jim nehote pobegnili tudi kakšna vejica in pika.

Kljub temu vsi razstavljeni prepisi dokazujejo, da se s trudom še vedno da ohranjati lepopis, čeprav se mu v teh časih hitrega razvoja IKT-tehnologije daje vedno manjši poudarek.

Tokrat se je najbolje odrezal šestošolec Žiga Stražišnik, ki je tudi zmagovalec letošnjega natečaja.

V ožji izbor najlepših lepopisov so bili uvrščeni še prepisi, ki so jih napisali Aneja Podrzavnik, Rok Stražišnik, Tadej Šmid, Martina Altbauer,  Žana Grögl in Taja Kraker.

 

VSEM UČENCEM ISKRENE ČESTITKE!

 Tudi v tem šolskem letu je v čast slovenskemu kulturnemu prazniku v petek, 4. 2. 2022, potekala spletna prireditev, v kateri so sodelovali učenci matične šole in obeh podružnic. Tako je v petek na OŠ Remšnik vso dopoldne vladalo kulturno vzdušje, ki ga je obogatila razstava, posvečena največjemu slovenskemu pesniku, dr. Francetu Prešernu.

Zapisala: Valerija Tertinek