VESELI DECEMBER MLADIH GLASBENIKOV OŠ RADLJE OB DRAVI

Konec leta 2019 je bil za pevke in pevce OŠ Radlje zelo pester in deloven, saj so se kar šestkrat predstavili širši publiki.

MPZ OŠ Radlje je 23. 11.2019 zapel na mednarodni konferenci o domoljubju, ki je potekala na naši šoli. OPZ OŠ Radlje se je predstavil na koncertu Big banda Radlje, ki ji bil 30. 11. 2019 v dvorani Kulturnega doma. Oba starejša zbora, otroški in mladinski, sta zapela na prazničnem prižigu lučk v centru Radelj 6. 12. 2019. Krajani so lahko uživali na našem božičnem koncertu 10. 12. 2019, kjer so se omenjenima zboroma pridružili še recitatorji, plesalci, številne  inštrumentalne skupine in najmlajši pevski zbor.  19. 12. 2019 sta OPZ in MPZ zapela skupaj z Big bandom GŠ Radlje na njihovem božičnem koncertu, kar je posebno doživetje  in užitek.  Zadnji nastop za širšo publiko je bil v petek, 20. 12. 2019, ko sta najmlajša zbora zapela v Zimski vasi.

Glasbeniki OŠ Radlje se pogosto predstavijo tudi svojim sošolcem in učiteljem na šolskih prireditvah. Letos so nastopili na sprejemu v šolsko skupnost, na šolskem božičnem koncertu, danes, 24. 12. 2019,  pa so nastopili na prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Z igrico Veverica Vilma in izgubljeni lešniki so pevci in lutkarji razveselili najmlajše iz šole in vrtca.

Pevci in zborovodkinja Simona Svanjak se zahvaljujemo staršem, ki svoje otroke pospremite na njihove prireditve, jih podpirate in poslušate. Zahvaljujemo se učiteljicam in tehničnemu osebju, ki nastopajoče  na teh prireditvah spremljate in pomagate pri organizaciji. Vsem želimo lepe in mirne praznike.

Zapisala: Simona Svanjak, Šolsko kulturno umetniško društvo Radlje