Ob tednu otroka pouk malo drugače

Ob tednu otroka so dnevi na OŠ Remšnik minevali precej drugače. Ure pouka so potekale veliko bolj sproščeno, igrivo, zabavno. Učenci od 1. do 5. razreda so imeli kulturni in tehniški dan, kjer se je ustvarjalo z različnimi materiali, obiskali pa so nas tudi iz Pokrajinskega muzeja Radlje. Pripravili so delavnice, ki so  zmeraj zanimive. Učenci so bili navdušeni, saj so lahko pokazali vso svojo ustvarjalnost na različne načine.

Seveda pa je veliki zmagovalec vseh dejavnosti zmeraj šolski kino, ki so si ga privoščili tudi učenci od 6. do 9. razreda. Kokice, čips, prijetna družba in dober film je formula za uspeh.

 

Da je bil ta teden za naše otroke zares poseben, pa je poskrbela vsaka razredničarka na svoj način. Nekatere ves teden niso dajale nalog, zopet druge so namenile več časa spontani igri tudi pri pouku ali pa so se preprosto usedle  v šolske klopi in učencem prepustile izvajati del učne ure, na katero so se morali seveda pripraviti. In svoje delo so odlično opravili!

 

Minil je teden otroka, ki je poskrbel, da smo vsaj malo razvajali naše pridne učence. A z gotovostjo lahko trdim, da se bomo tako učitelji kot učenci skozi vse leto trudili, da bo pouk potekal tako sproščeno in zabavno kot minuli teden.

 

Zapisala: Melita Stražišnik