Petkov šolski dan ostal učencem v lepem spominu

V petek, 23. 9. 2022, so učenci POŠ Remšnik skupaj z učenci matične šole Radlje preživeli šolski dan na različnih koncih Slovenije, saj so imeli dneve dejavnosti. Devetošolca sta si z zanimanjem ogledala radeljsko čistilno napravo in muzej HE Fala, kjer sta izvedela veliko koristnih informacij o odpadnih vodah in pridobivanju električne energije. Nato ju je pot vodila še v Vitanje na ogled Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga. Tu sta lahko vstopila v svet neskončnosti, si ogledala razstavo, spoznala  življenje astronavtov in poklepetala z robotko Vito.

Osmošolci pa so se mudili v Tehniškem muzeju Bistra, od koder jih je pot vodila na Vrhniko, kjer so si ogledali hišo Ivana Cankarja. Po ogledu so se odpeljali do gradu Bogenšperk in se na poti domov ustavili še v Trojanah, da so se posladkali s slastnimi trojanskimi krofi. Tudi sedmošolci so se v poznih večernih urah prijetno utrujeni vrnili s potepanja po Primorski. Ogledali so si Sečoveljske soline in Luko Koper ter nadvse uživali med vožnjo z ladjo, kjer so se navduševali ob opazovanju pestrosti podmorskega sveta.

Šestošolci pa so se na ta dan potepali po prelepem Prekmurju. Najprej so si ogledali Ptujski grad, kjer so še poseben vtis nanje naredile pustne maske ptujskih kurentov, nato jih je pot vodila na Dominkovo domačijo v Gorišnico. Z zanimanjem so si ogledovali notranjost panonske hiše s slamnato streho. Piko na i vsem zanimivostim tega dne je dodal ogled Vulkanije na Goričkem, Lednarjeve usnjarne ter muzeja geoloških značilnosti Goričkega. V poznih popoldanskih urah so se prijetno utrujeni, a hkrati bogatejši za mnoga nova spoznanja, odpeljali domov.

Učenci od 1. do 5. razreda pa so petkovo dopoldne izkoristili za jesenski pohod po prekrasnem Remšniku in uživali ob pogledu na naravo, ki se že spretno odeva v jesenske barve ter lovili še zadnje tople jesenske žarke, preden jih za nekaj časa prežene starka Zima.

Da bo ta dan zagotovo ostal vsem učencem v lepem in nepozabnem spominu, dokazujejo fotografije v galeriji. Vabljeni k ogledu!

Valerija Tertinek