Pozdrav učencem

Dragi učenci!

Skoraj dva meseca že minevata, odkar se ne srečujemo na šolskih hodnikih. Vaš stik s šolo in šolskim delom poteka na daljavo. K sreči živimo v času, ko nam tehnologija to omogoča. Vseeno pa pogrešamo medsebojno druženje. Prepričan sem, da tudi tisti, ki vam šola ni ravno prva izbira, pogrešate vsaj delček šolskega dogajanja.

Delo na daljavo ni enostavno in zavedamo se, da je težko ohranjati visoko motivacijo. Vseeno pa ne smemo pozabiti, da je znanje izjemnega pomena, tako je ohranjanje šolske kondicije nujno. Nenazadnje bodo nekatera znanja, ki jih pridobivate na daljavo, tudi podlaga za delo, ko se vrnemo v šolo. Potrudite se, kolikor gre, da bo vrnitev v šolo čim lažja.

Veseli nas, da se večinoma trudite in naloge dobro opravljate in da imate pri delu veliko podporo staršev.

Mesec december je znan po svoji prazničnosti in veselju, vendar kot kaže, bodo letos stvari tekle precej drugače. Ne glede na naše razočaranje lahko največ naredimo z doslednim upoštevanjem ukrepov in tako prispevamo, da se naše »staro« življenje čim prej vrne. Dodajmo svoj delež, da postanemo junaki »bitke« z virusom.

Želim vam, da decembrski čas preživite čim bolj mirno in na daljavo povezani s svojimi prijatelji, doma pa v pomoč svojim staršem, tako pri resnih kot zabavnih opravilih.

Dragi učenci, v šoli vas pogrešamo in upamo, da bo čas do našega srečanja v živo hitro minil.

 

Lep pozdrav!

Damjan Osrajnik, ravnatelj OŠ Radlje ob Dravi