PRIREDITEV OB DNEVU ŽENA 2023

Osmi marec – dan žena. Praznik, ko so vse misli, vsa dejanja posvečena ženski – ženi, materi, babici, hčerki, teti …

7. marca je v Športni hiši Radlje ob Dravi potekala prireditev, na kateri smo združili moči Občina Radlje, Glasbena šola Radlje in Osnovna šola Radlje ob Dravi.

Vse prisotne so najprej pozdravili učenci klarinetov Glasbene šole. Nato sta se na odru pogovarjala brat in sestra, Vid in Iza. Ugotavljala sta, kaj je v življenju pomembno, kaj največ šteje.

Med njunim pogovorom so se na odru zvrstili učenci in učenke. Drugošolci so razmišljali o svojih mamah, prvošolci pa so recitirali pesmici o babicah. Izzvali so salve smeha, saj sta bili recitaciji malo nagajivi, a tudi resnični. Tretješolci so razmišljali o ženski. Za vse slišano so bile zaslužne učiteljice in vzgojiteljice 1. triade.

V dvorani so odmevali tudi ubrani glasovi dveh otroških zborov pod vodstvom Simone Svanjak in ob klavirski spremljavi Helene Kreuh. Ob plesnih točkah plesnih skupin, ki ju vodi Patricija Goričan, so nas vse zasrbele pete.

Matjaž Novak je na harmoniko zaigral Venček Kovačičevih, Alisa Rebol pa nas je očarala z baletno točko.

Prireditev je s pesmijo Kaj je ljubezen zaključil  Ženski pevski zbor učiteljic in vzgojiteljic OŠ Radlje.

Ko sta prišla na oder Anej in Rok iz zasedbe BQL, je dogajanje doseglo vrelišče.

Vsi v dvorani, odrasli in otroci, so prepevali z njima. V skladbi Slovenija, od kod lepote tvoje pa so se jima pridružili še glasbeniki Glasbene šole.

Popoldan je bil lep, še lepše pa je bilo videti nasmeške na zadovoljnih obrazih obiskovalk in obiskovalcev, ko so odhajali iz dvorane.

Drage ženske, na snidenje prihodnje leto.

Zapisala Lilijana Kreuh