PRIREDITEV OB DNEVU ŽENA 6. 3. 2019

»Ni večjega bogastva na tem planetu,

kot je ljubezen v srcih vseh mam na svetu.«

S temi verzi slovenskega pesnika in pisatelja, Ferija Lainščka, so v sredo, 6. marca 2019, učenci OŠ Radlje ob Dravi otvorili proslavo v počastitev mednarodnega dneva žena, ki je v sodelovanju z Glasbeno šolo in Občino Radlje ob Dravi potekala ob 17. uri v Športni hiši Radlje.

Celotno prireditev sta zelo suvereno in uspešno vodila in povezovala učenca Vid Vodušek in Alina Mrak, za kar se jima iskreno zahvaljujemo.

V prvem delu prireditve so se predstavili:

  • mlajši učenci OŠ Radlje z recitacijami,
  • mlajši in starejši OPZ pod vodstvom zborovodkinje Simone Svanjak ob spremljavi korepetitorke Damijane Sgerm Kristan na klavirju,
  • baletke Glasbene šole Radlje,
  • folklorna skupina OŠ Radlje pod mentorstvom Lilijane Kreuh in Darinke Račnik,
  • plesna skupina OŠ Radlje pod mentorstvom Lucije Bivšek ter
  • združeni mladinski pevski zbori štirih osnovnih šol: Muta, Ribnica na Pohorju, Vuzenica in Radlje ob spremstvu banda Glasbene šole Radlje  ter pod vodstvom zborovodkinje Simone Svanjak.

V drugem delu prireditve je sledilo presenečenje, saj je ob spremljavi banda Glasbene šole Radlje nastopila pevka DITKA.

Pozdravil nas je tudi radeljski župan, mag. Alan Bukovnik, in tudi letos v imenu Občine poskrbel za to, da je vsaka obiskovalka ob koncu prireditve prejela rožico v spomin na že tradicionalno prireditev ob dnevu žena.

Dobro uro druženja je strnil nežen in čudovit glas pevke Ditke.

Zapisale vodje prireditve: Sabina Hartman, Jasmina Rožman in Anica Vaukman