• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Prireditev ob krajevnem prazniku

V nedeljo, 14. 5. 2023, je v večnamenski dvorani potekala prireditev ob praznovanju Krajevne skupnosti Vuhred, kjer so sodelovali tudi učenci naše šole. Predstavil se je otroški pevski zbor POŠ Vuhred pod vodstvom ge. Alje Krušič. Ob zvokih harmonike nas je zabaval učenec Tilen Brunšek Golob, ki pridno vadi pod mentorstvom g. Anžeta Kreuha.

Učenci so v svojih spisih opisali lepoto domačega kraja. Najboljša svoja razmišljanja so učenci Blažka Mrakič iz 2. razreda, Gašper Pušnik iz 3. razreda in Anika Mrakič iz 4. razreda tudi prebrali. Spise in prekrasne risbice, ki so jih prav tako ustvarili učenci osnovne šole, so si obiskovalci lahko ogledali na razstavi. Predsednik KS Vuhred je učencem z najboljšimi spisi poklonil darilca.

Vse navzoče je pozdravil in nagovoril predsednik KS Vuhred g. Marcel Glazer. Krajanom je čestital tudi župan mag. Alan Bukovnik. Mestni pihalni orkester Radlje je zaigral Himno in žalostinko ob položitvi venca padlim za svobodo. Predsednik združenja za ohranjanje vrednot NOB Radlje ob Dravi gospod Matjaž Tomažič je z govorom počastil vse borce proti okupatorju. Prisluhnili smo tudi Moškemu pevskemu zboru Kulturno prosvetnega društva Kovač Lija Vuhred z zborovodkinjo go. Barbaro Mrak in Šajkam, ki ohranjajo zapuščino starih pesmih. Člani Folklorne skupine KPD Kovač Lija Vuhred, ki delujejo pod umetniškim vodstvom g. Jureta Pongraca, so z besedo, petjem in plesom predstavili svoj splet.

KS Vuhred je ob krajevnem prazniku podelila jubilejno listino za 50 let delovanja Športnemu društvu Vuhred, ki mu predseduje g. Karel Kolar. Po prireditvi je sledilo druženje ob pogostitvi, ki jo je pripravila KS Vuhred s pomočjo članic Društva kmečkih in podeželskih žena krajevni odbor Vuhred.

Program so povezovali bivši učenci POŠ Vuhred Metka Kolar, Špela Osrajnik, in Gal Hribernik.

Lea Osrajnik

Skip to content