Prireditev ob zaključku Bralne značke

V sredo, 4. 5. 2022, so se vsi učenci POŠ Vuhred udeležili zaključne prireditve Bralne značke, ki je potekala v OŠ Radlje ob Dravi.

Učenci zelo pridno berejo, kar dokazujejo tudi zelooo dolgi in pisani bralni vlaki, ki krasijo stene naših učilnic. Radi segajo po knjigah slovenskih ustvarjalcev, ena izmed njih je zagotovo pisateljica, pesnica in pravljičarka Anja Štefan. Šolarji že poznamo kar nekaj njenih pesmic, pravljic, ugank: Lonček na pike, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Sto ugank … Še posebej veseli smo, da je bila gostja prireditve in da smo jo lahko pobližje spoznali. Otrokom je zastavljala težke uganke, a so jih uspešno rešili. Očarala nas je s čarobno pravljico o revnem sinu, ki se napoti po svetu in se spopade z zmajem, ki ima devet glav. Pravljice imajo srečen konec in tudi reven sin je našel svojo srečo.

Najboljšem bralcem vsakega razreda je podelila knjižno nagrado, na naši šoli so jo prejeli Zala, Anika, Vinko in Gašper. Vsem prejemnikom nagrade iskreno čestitamo in se že oziramo po knjižni polici, da nas knjige popeljejo v svoj svet.