• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Proslava ob kulturnem prazniku

V nedeljo, 9. 2. 2020, smo na Remšniku obeležili slovenski kulturni praznik – Prešernov dan. Slovenci smo edini narod v Evropi, ki slavi svojega pesnika z državnim praznikom in dela prostim dnevom, in tako smo ta dan obeležili tudi učitelji in učenci remšniške osnovne šole. Z veliko glasbenimi in dramskimi točkami so nastopajoči pričarali prijetno in praznično vzdušje na remšniškem odru. S svojimi nastopi so navdušili, občinstvo spravili v dobro voljo in pričarali nasmeh na obraz.

Učenci in učenke OŠ Remšnik so zaigrali v dramski igri Peter Klepec, hudomušno predstavili nekaj Prešernovih del in priredb, mladinski in otroški pevski zbor pa je poskrbel za kar nekaj čudovitih pesmi, med drugim Prešernovo Vrbo in Zdravljico, ki so jo zapeli skupaj z glasbenimi gosti Vokalno skupino Remšnik. Navdušili so nas tudi mladi glasbeniki glasbene šole, ki so zaigrali na trobila. Ob koncu predstave so gledalce presenetile še učiteljice, vzgojiteljice in kuharici OŠ in vrtca Remšnik z nadvse zabavno in simpatično folklorno točko.

Trud in vloženo delo učiteljic za pripravo proslave je bil izjemen, prav tako pa so se odlično odrezali tudi učenci in učenke, ki so s svojim trudom priredili čudovito in prijetno proslavo ob državnem prazniku, in s katerimi je vedno lepo ustvariti kaj novega. Iskrene čestitke!

(Anja Simreich)

 

Skip to content