• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Razstava devetošolcev Optične iluzije

Razstavo so pripravili devetošolci, ki obiskujejo predmet likovno snovanje 3, pod mentorstvom prof. lik. umet. Lucije Gosak. Prireditelj razstave je JSKD Radlje ob Dravi, v Galeriji Knjižnice Radlje ob Dravi.

Likovno snovanje dopolnjuje vsebine rednega predmeta likovna vzgoja. Učenci pri teoretičnem in praktičnem delu razvijajo občutljivost zaznavanja, likovno-ustvarjalno mišljenje, emocije in vizualni spomin, domišljijo in motorično spretnost.

Učenci spoznavajo umetnike, njihova umetniška dela in tudi razne umetniške smeri in gibanja. S svojimi deli se jim poskušajo približati ali poustvarjati po njih, hkrati pa razvijajo nove ideje.

V našem primeru sem učencem predstavila OP ART, imenovan tudi OPTIČNA UMETNOST. Dela temeljijo na optičnih iluzijah. Za katera je značilno, da oko zazna gibanje, preskakovanje, poglabljanje in izstopanje določene forme iz slike.

Učenci so spoznali britansko umetnico Briget Riley in njena dela, za katera je značilen črno/beli kontrast. Ustvarjali so na dvodimenzionalni podlagi ter ji z geometrijsko obliko dodali tretjo dimenzijo.

Med samo prireditvijo so tri devetošolke izvajale performans tako, da so si s črno barvo poslikale bele majice v stilu razstave.

Skip to content