• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Maskota šole Petko

osradlje-maskota

Maskota Osnovne šole Radlje ob Dravi predstavlja učence naše šole ter njihove aktivnosti v šoli in izven. Je njihov zaščitni znak, z njo se predstavljajo na tekmovanjih, prireditvah, v medijih in drugod. Ime maskote je Petko.

Maskota šole je nastajala skupaj z novim logotipom, poleti leta 2011. Osnovno vodilo pri nastanku nove celostne podobe je bil stari logotip. Novi logotip je stilizirana verzija starega, s čimer pa mu je bila odvzeta vsa igrivost. Tako se je porodila ideja, da bi bila maskota naše šole roka, ki je sicer bila sestavni element starega logotipa.

Ime maskote so predlagali učenci naše šole. Med vsemi predlogi, ki jih je bilo kar 60, je šolska skupnost izbrala tri najboljše: Učko, Petko in Rupet. Na glasovanju, ki je potekalo oktobra leta 2011, je sodelovalo 488 učencev matične šole, podružnične šole Vuhred in podružnične šole Remšnik. Rezultati glasovanja so bili sledeči: Petko 222 glasov, Učko 139 glasov in Rupet 104 glasovi. 23 glasovnic je bilo neveljavnih. Komisijo so sestavljali: učenki 9. b razreda Ana Plazovnik in Tina Ravnjak, ter mentorica šolske skupnosti Silva Golob. Avtor imena Petko je naš učenec Leon Knuplež.

Spodaj je zbirka maskot za različne priložnosti.   Lahko jih natisnete in pobarvate.

Skip to content