Šolski ples

V petek, 26. oktobra 2018 smo imeli na šoli prvi ples. Ker je bilo to le nekaj dni pred nočjo čarovnic – Halloween, so učenke in učenki 9.B razreda avlo okrasili v tem stilu. Bilo je prav grozljivo, kot se za ta praznik spodobi, s pajki, duhovi, bučami in netopirji. Manjkalo pa ni niti balonov, ki so jih učenci že ob prihodu z veseljem počili.

Vrata so se odprla ob 18. uri, ko je zunaj že čakala množica sedmo, osmo in devetošolcev. Prišlo jih je čez osemdeset, tako da je bila udeležba res velika. Zavrteli so se lahko ob glasbi, ki so si jo sami izbrali, saj smo glasbene želje pobirali en teden prej. Kot je že tradicija, se mladi najraje zavrtijo ob hitih popularne glasbe, ne ostanejo pa hladni niti ob domačih vižah.

Med plesom so se osmošolci pomerili v dveh nalogah, s katerimi so želeli pridobiti čim več točk za osvojitev ključa. Obema razredoma je šlo zelo dobro, saj je bil na koncu rezultat izenačen.

Med plesom so učenci glasovali tudi za kralja in kraljico plesa, ki sta prisotne najbolj motivirala, sama veliko plesala in bila nasploh pozitivna. Ta naziv sta prejela Jakob Cvar in Taja Ravnjak, kar je povzročilo neverjetno navdušenje. Krono bosta tako lahko nosila do naslednjega plesa, ko jo bosta (ali pa tudi ne) predala novima kralju in kraljici.

Okoli 20. ure je bil ples zaključen in učenci so počasi odšli domov. Mi smo pa že v veselem pričakovanju naslednjega plesa.

Mentorici: Valentina Kavnik in Jasna Mlinarič