• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Sporočilo učencem

Dragi učenci!

Za nami je teden, ko se izjemoma nismo srečevali na šolskih hodnikih. Naš vsakdan pa so napolnile takšne in drugačne, ne ravno vzpodbudne, novice.

Prepričan sem, da bi veliko raje hodili v šolo, kot da moramo vsi skupaj čakati doma, da premagamo virus. Ampak to je edina pot, da se bo naše življenje sčasoma vrnilo v ustaljene tirnice.

Morda vas še enkrat opomnim (čeprav to seveda veste), da lahko s svojim odgovornim obnašanjem, upoštevanjem navodil, da se ne družite in da ostajate doma, veliko prispevate v borbi z virusom. Tako na vas naslavljam izziv, da bodite junaki bitke z virusom.

Zato da ne boste pozabili na šolsko dogajanje in da nam šolska kondicija ne pade, bodo skrbeli vaši učitelji, ki bodo na različne načine »dostopali« do vas in vam zadajali različne naloge oziroma vas poučevali na daljavo, kot se to moderno imenuje. Nekaj tega ste že tudi preizkusili v tem tednu.

Prosim vas, da tudi takšen način dela vzamete zelo resno, da bomo imeli kasneje čim manj za nadoknaditi. Priporočljivo je, da spodbujate tudi sošolce, seveda s pomočjo sodobne tehnologije.

Da se ne boste ustrašili, šolskega dela ne bo za cel dan. In tako vam priporočamo, da poskušate postoriti še kaj, s čimer boste razveselili sebe in svoje. Morda pomagate staršem pri hišnih opravilih, se lotite kakšnega kuharskega izziva (morda se navdušite še za kuhanje), preberete kakšno knjigo, ki vas že dolgo čaka na vaši knjižni polici, se ponovno preizkusite v družabnih igrah …

Uporabite svojo domišljijo, lahko nam tudi svetujete, kaj lahko počnemo v teh dneh.  Nekako se bomo prebili skozi to obdobje, in se že veselimo dni, ko bodo šolski hodniki polni dogajanja.

Dragi učenci, ne pozabite na šolo, ostanite pozitivni, držite se in ostanimo zdravi!

Lep pozdrav!

Ravnatelj:

mag. Damjan Osrajnik

Skip to content