• 02 88 79 572
  • info@osradlje.si

Digitalna identiteta

Digitalna identiteta

Na osnovni šoli Radlje ob Dravi se zaposlenim in učencem dodeli “digitalna identiteta” (v nadaljevanju DI) za dostop do:

Oblika uporabniških imen

Uporabniška imena za zaposlene so v obliki ime.priimek@osradlje.si
Uporabniška imena za učence so v obliki ime.priimek@petko.osradlje.si

Gesla za dostop dobijo učenci v 4. razredu. Geslo si lahko uporabniki spremenijo na strani za spremembo gesla.


Več o DI in Arnes AAI federaciji

  • Osnovne informacije o digitalnih identitetah tukaj.

 


Eduroam brezžično omrežje

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Študenti, učenci, pedagogi, raziskovalci in drugi lahko uporabljajo vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. Za uporabo je potrebno le odpreti prenosnik in to ne glede na to kje: na domači ustanovi ali na primer na Univerzi v Edinburgu. Uporabniški račun za dostop do varnega omrežja Eduroam upravičencu dodeli njegova matična organizacija. Za povezavo potrebujete mobilno napravo in ustrezno programsko opremo, ki morata biti za vzpostavitev povezave ustrezno nastavljeni. Reševanje zapletov pri povezljivosti in ostalo tehnično pomoč uporabnikom nudijo njihove matične organizacije.

eduroam ali po domače WIFI za učence naše šole.

Kako do uporabniškega imena?

Do uporabniškega računa za omežje Eduroam so upravičeni vsi učenci Osnovne šole Radlje ob Dravi. Uporabniške podatke ste dobili na začetku šolskega leta. V primeru težav z dostopom se lahko obrnete na računalnikarja na OŠ Radlje ob Dravi – pomoč uporabnikom (02/8879590).

Navodila za povezavo

Sprememba gesla:

https://mdm.arnes.si/