Valeta OŠ Remšnik – slovo od fantastičnih 5

Za nami je še eno neobičajno šolsko leto, ki ga je ponovno zaznamovala epidemija. A kljub delu na daljavo, mučnemu sedenju pred računalniški zasloni se je vse srečno končalo. Učenci so se vrnili v šolske klopi in pridno pridobivali še zadnje ocene.
Tudi devetošolci niso bili izjema. Letošnja generacija se je poslovila s sloganom: »Minister za zdravje opozarja: fantastičnih 5 se širi po svetu.«
In teh fantastičnih 5 se je v petek, 11. 6. 2021, na valeti, ki je potekala na prostem in v skladu s priporočili NIJZ, poslovilo od učiteljev, sošolcev in od OŠ Remšnik s prisrčnim kulturnim programom, obarvanim s petjem, plesom in z glasbo. Ob ganljivih besedah devetošolcev se je med prireditvijo marsikomu utrnila solza, saj se poslavlja še ena izjemna generacija, ki je za sabo pustila lepo in nepozabno sled in se bo v jeseni podala novim izzivom naproti. Na poti srednješolskega izobraževanja vsem fantastičnim pet iz srca želimo in privoščimo vse dobro, mnogo lepih ocen, uspeha, sreče in izpolnjenih ciljev.

Angleški književnik Oscar Wilde je zapisal: »Živeti je najredkejša stvar na svetu. Večina ljudi namreč samo obstaja in to je vse.«
Kaj pa sploh pomeni živeti? Živiš takrat, ko si drzneš sanjati, ko si upaš priznati svoje sanje in se jih trudiš tudi uresničiti.

Dragi devetošolci, tudi vi si v življenju drznite priznati svoje sanje, jih uresničiti in segati po zvezdah na nebu! Četudi vam jih ne bo uspelo doseči, vam bo morda na rokah ostal vsaj zvezdni prah. To pa tudi ni kar tako. FANTASTIČNIH 5, ne dopustite, da bi kdaj samo obstajali. Živite svoje sanje in svoje življenje!

SREČNO!

Razredničarka Valerija Tertinek