Zanimiv in zabaven dan dejavnosti v OŠ Radlje

»Branje je za duha to, kar je telovadba za telo.«   (R. Steel)

V ponedeljek, 19. 9. 2022, so se učenci remšniške podružnice skupaj z učiteljicami že pred osmo uro zjutraj odpeljali z Remšnika v dolino do OŠ Radlje, kjer sta knjižničarka, Tina Glazer, in specialna pedagoginja, Andreja Urh Bijol, pripravili za vse učence zanimive delavnice, ki jih je še dodatno popestril nastop pisatelja, prevajalca in stand up komika, Boštjana Gorenca Pižame. Ob poslušanju njegovih hudomušnih izjav smo vsi zelo uživali in se iz srca nasmejali. 

Po pisateljevem nastopu so učenci od 1. do 4. razreda nadaljevali z delavnicami, na katerih so učenci pripravljali zgodbe za predstavitev s kamišibajem. Učenci od 5. do 9. razreda pa so si ogledali zanimive posnetke o tem, kako nastaja pravi strip, prisluhnili zgodbi o marenberških graščakih in  se na podlagi le-te preizkusili v poustvarjanju stripa. 

Še posebej so v dejavnostih uživali otroci s podružnic Remšnik in Vuhred, ki redko pridejo na matično šolo in tam preživijo celo dopoldne. Tako so se učenci podružili z drugimi učenci, ustvarili čudovite kamišibaje, stripe in predstavitve. 

 Naše doživetje si lahko ogledate v galeriji fotografij, na katerih ne manjka smeha in dobre volje. 

 Učiteljice POŠ Remšnik