Zimske radosti na snegu, 10. 12. 2021, 1.b razred

Zimske radosti na snegu

Ne bo držalo, da je v zimskih mesecih, predvsem zaradi nizkih zunanjih temperatur, bolje ostati v toplem zavetju. Aktivno preživljanje prostega časa na prostem vpliva na otrokovo in naše psihofizično zdravje izjemno pozitivno. Ne le da si otrok s tem krepi imunski sistem, temveč si tudi izboljšuje telesno kondicijo in gibalne sposobnosti ter samopodobo. Zima je lahko prav tako očarljiva kot poletje in jesen.

Sneeeg, so v en glas zakričali otroci v petek zjutraj, 10. 12. 2021. Če smo odrasli pomislili na kidanje snega in kolone na cestah, so naši otroci pomislili samo na eno samo stvar – zabava!

V ponedeljek zjutraj po malici smo se toplo oblekli in se podali zimskim dogodivščinam na proti. Naš šolski park nam omogoča veliko zanimivega, tako poleti kot pozimi. Na ta dan nismo potrebovali ničesar, samo topla oblačila in veliko dobre volje, ki pa je seveda ni manjkalo. Sneg je bil ravno pravšnji, zato smo v našem šolskem parku naredili največje snežne kepe. Iz velikih kep je nastala prava snežna družina snežakov. Naslednji dan smo ponovili zabavni dan na snegu. Otroci so od doma prinesli korenček in vse potrebno za opremo snežakov. Snežak je simbol zime in postavljanje snežaka je za otroke tako zabavno kot tudi poučno. Sneg pa nam ni nudil samo izdelavo snežakov ampak tudi drsanje, kepanje, kotaljenje, igre na  snegu, itd. Vse to smo izkoristili ves teden v prostem času in ob uri športne vzgoje.

 

Učiteljici 1.b razreda

Tanja in Sabina